top of page

Atskats uz sarunu “Izdevēja zelta griezums: grāmata un lasītājs no 18. līdz 21. gadsimtam”.

24. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, skanot pianista Vladimira Tarasova džeza interpretācijām par 18. gadsimta mūziku, LNB vadošā pētnieka Mārtiņa Mintaura vadībā norisinājās saruna “Izdevēja zelta griezums: grāmata un lasītājs no 18. līdz 21. gadsimtam”.


Tajā grāmatniecības vēsturnieki Aija Taimiņa, Andris Vilks un Gvido Straube kopā ar izdevējām Laimu Slavu un Ingrīdu Segliņu mēģināja šķetināt Imanuela Kanta darbu pirmizdevēja Johana Frīdriha Hartknoha fenomenu un tiecās saprast, kas kopīgs izdevējdarbības veiksmes stāstiem 18. gadsimtā un mūsdienās.


Ne tikai Kanta dzimšanas dienas nedēļā, bet arī turpmākajos mēnešos LNB turpinās izgaismot filozofa devumu – uz nākamo sarunu “Brokastis ar Kantu” aicinām jau 30. maijā!



Pasākums notika ciklā Latviešu grāmatai 500 un bija daļa no norišu cikla “Kantam 300”.


Ciklu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Universitāte, Vācijas vēstniecība Rīgā, Gētes institūts Rīgā, latviešu-vācbaltiešu centrs Domus Rigensis, Latvijas Zinātnes padome (fundamentālo un lietišķo pētījumu projekts “Grāmata un sabiedrība Latvijā: Eiropas dimensija un kultūras pārmaiņas” (LZP-2023/1-0263)), Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs (projekts “Starptautiska konference par godu 300. gadadienai kopš Imanuela Kanta dzimšanas” ar Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta (DAAD) finansiālu atbalstu no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem).

Comentarios


bottom of page