top of page

Konference “Archives of Autonomy: Immanuel Kant and the Baltic Region”


No 2. līdz 4. maijam University of Tartu, Igaunijā, norisinājās konference “Archives of Autonomy: Immanuel Kant and the Baltic Region” (“Autonomijas arhīvi: Imanuels Kants un Baltijas reģions”), kurā tikās ievērojamā vācu filozofa Imanuela Kanta pētnieki no dažādām Eiropas valstīm.


Latvijas Nacionālā bibliotēka īstenoto projektu “Grāmata un sabiedrība Latvijā: Eiropas dimensija un kultūras pārmaiņas" (Nr. LZP-2023/1-0263) konferencē pārstāvēja LNB Speciālo krājumu departamenta direktore Dagnija Baltiņa un Latvijas Universitātes profesors Raivis Bičevskis.


Dagnija Baltiņa konferencē iepazīstināja ar LNB Kanta jubilejas gada norišu programmu “Kantam 300”, savukārt Raivis Bičevskis – ar pagaidām nepublicētiem manuskriptiem par Kantu LNB fondos un citās Latvijas atmiņas krātuvēs.

Daudzi no konferences Vācijas un Igaunijas dalībniekiem atkal tiksies jau drīzumā –


25.– 27. septembrī, kad LNB norisināsies starptautiska konference “Prāts Rīgā” un tiks atklāta Kanta grāmatām veltīta krājuma izlase.


Vairāk informācijas par konferenci “Archives of Autonomy: Immanuel Kant and the Baltic Region” (“Autonomijas arhīvi: Imanuels Kants un Baltijas reģions”) lasāms šeit: https://sisu.ut.ee/kant/conference/

Comments


bottom of page